Åbningstider Vinter:
Lørdag , Søndag & Helligdage
Kl. 10 - 16
Torsdag, Fredag efter aftale kl. 10-16

Bogbylangeland.dk

                                               Vi støtter kulturen på Langeland og Strynø.

Nyhedsbrev for januar 2020 


Så er der taget hul på et nyt år, og her på gården har vi nu kun åbent lørdag og søndag indtil påske.
Dette skyldes at vi er i gang med at male døre og dørkarme i hele hovedbygningen. En opgave der er svært forenelig med besøgende.

I Englesalen er der blevet ophængt en masse flotte litografier fra gammel tid. Litografierne har været ejet af en forening, hvis formål var at udbrede litografier. For at være medlem skulle man betale et månedligt beløb, pengene gik til indkøb af litografier, som derefter blev udlånt til foreningens medlemmer for et år ad gangen.

Måneden bød også på en biograftur. Det var et hold elever fra filmskolen, der i anledning af at vi havde udlånt rekvisitter til indspilningen af filmen, havde inviteret os til premiere på filmen: Polisen på øen

Vores nye bamsehund Cilla, har været til sit 12 ugers tjek ved dyrlægen. Her blev hun vaccineret, og hun sørgede for ved samme lejlighed, at tømme dyrlægens depot af godbidder.
At Cilla blev vaccineret opdagede hun slet ikke, men en metalrist foran dyrlægens hoveddør, den nægtede hun pure at passere.

Vores frivillig Benny har bygget en sliske fra gangen og ind til salen. Før var det et problem, at man nemt kunne overse, at der var et trin ned fra gangen og ind til salen.
Ude i Sommerfugleparken har Benny også været i gang, og lavet et fint hegn, så dådyrene ikke kan komme på uønsket visit.

Søndag den 26. januar donerede vi stole og andet inventar til en værdi af kr. 15.000,- til den selvejende institution Udkants Teatret. Beliggende her i Lejbølle, i den tidligere biograf og sparkøbmand.

Vi takker alle for en god januar med mange gode oplevelser

Nyhedsbrev for december 2019


1.søndag i advent flyttede Cilla ind på gården, og vi håber i alle vil tage godt imod hende. Hun er ikke så stor endnu, men vi lover jer, at det skal hun nok blive. 

Juletræerne har solgt godt, det sidste juletræ blev solgt den 24.december.

Under træet havde vi igen i år julegaver til børnene.

Maren har i løbet af måneden bagt både brunkager, vaniljekranse og kogt norske klejner. Derudover har caféen hver weekend i december, kunnet byde på varm æblegløgg med æblekage.

Hønsene er flyttet og bor nu hos en ny familie, men ænderne ved søen har vi stadig. Der vil blive købt nye høns til foråret.

Inge har syet gardiner til englesalen i brune nuancer. Senere skal de andre stuer ud mod gården, også have gardiner.

Trine lavede en stor adventskrans til caféen, som har pyntet i hele julemåneden.

Vi takker alle for året der gik, og håber i vil dele det nye år med os.

De bedste hilsener fra alle os omkring Bogbylangeland.dk 


Nyhedsbrev for november 2019

I november måned var der travlt på 1.salen i stuehuset, med at sortere alle vores noder, så de er meget nemmere at finde rundt i.

Kundetoilettet har fået syet gardiner, så man kan være mere ugenert på toilettet.

Ude i parken er der blevet anlagt et nyt bed, i skrivende stund er det ikke blevet bestemt, hvilke planter bedet skal indeholde.

Søren og Maren tog en søndag fri fra Bogbylangeland.dk, for at køre en tur til Varde. Her skulle der vælges en ny lille hvalp, der fremover skal bo og vogte over Bogbylangeland.dk.

I herreværelset er der blevet bygget nye reoler, og bøgerne er blevet sorteret efter forfatternavne, så det er nemt at finde rundt i de gamle bøger, hvoraf mange er udstyret med smukke bogbind.

Tamika og Herdis har malet reoler og skabe i herreværelset, der er valgt en rødbrun farve, der står smukt til salens okseblods farvede vægge.

Spejlet i gangen er blevet restaureret.

Skibslauget Mjølner af Rudkøbing har modtaget en donation til hjælp med syning af vinter-presenning.

Og ude på gårdspladsen står der nu juletræer i lange baner - vi er klar til at byde december velkommen. 

Nyhedsbrev for oktober 2019


I oktober havde vi problemer med nogle bier der syntes, at de skulle overvintre på førstesalen af stuehuset. Vi kontaktede Leif fra biavlerforeningen, og takket været ham blev biernes plan forpurret.

På førstesalen har vi fået sat vinduer i gavlen af bogdepotet. Vi ser frem til ikke længere, at have ugler siddende på hanebjælkerne over vores bogdepot.

I borgerstuen hvor de frivillige og ansatte spiser frokost og holder møder. Har vi nu fået et større bord med dertil nye stole.

Tamika er startet hos os som frivillig. Hun er en ørn til at male, både på det praktiske og det mere kustneriske plan.

I parken er der blevet plantet en masse forårsløg, som kan nydes til foråret.

Nyhedsbrev for september 2019


I september udskiftede et kongrescenter på Fyn en stor del af deres stole. Derfor fik vi et mega stort parti stole ind i en skøn lilla farve.

Vores plantekasser har skænket os masser af tomater, squash og pyntegræskar. Desværre er det ikke blevet til så mange valnødder i år.

Endnu et af de gamle æbletræer har måttet lade livet for efterårets storme.

Men til trods for det, er vi blevet forkælet med masser af æbler. Som alle er blevet kogt til æblegrød af vores frivillige. Så de er parat til at blive til æblekager, som lejlighedsvis kan købes i cafeen.

Ved bagsiden af huset, har vi fået plantet et stort bed med lavendler.

Og ved vores kirkegård, er der blevet plantet en ny ligusterhæk. Og vores frivillig Herdis har malet kirkegårdslågerne.

Bogbyllangeland.dk takker for et dejligt og fremgangsrigt 3.kvartal 2019

Nyhedsbrev for august 2019


Vi har måttet sande, at parken nu er så stor, at der skal større grej til. Derfor er der blevet købt en større havetraktor, og trillebøren er blevet elektrisk - fagre nye verden er kommet til Lejbøllegård og sommerfugleparken.

Ænderne er blevet voksne og stortrives stadig, men desværre er nogle af ænderne fløjet hjemmefra.

Vores stab af frivillige er blevet udvidet med Inge fra Rudkøbing. Hun hjælper fortrinsvis i stuehuset, både med at sy og sætte bøger på plads.

Langs bagsiden af stuehuset er der blevet lagt et lag små sten helt tæt til huset som dræn.

Ved plantekasserne er der blevet plantet en stribe japanske piletræer, som vil blomstre smukt til foråret med hvide blomster. Og pga. deres hvide og lyserøde blade vil det ligne, at de blomstre hele sommeren.

Nyhedsbrev for juli 2019


Juli har været en spændende måned. Vi var med til at tømme et gods på Sydfyn, hvilket satte os i besiddelse af en masse effekter fra gamle dage.

Vi donerede fire billeder til Nørre Vosborg, det var billeder der var kommet til os gennem et flyttebo. Billederne var motiver fra Nørre Vosborg i gammel tid. Nørre Vosborg er en museums herregård i Jylland. 

Vores ænder er blevet store, og alle 10 svømmer stadig rundt i søen.

Vi har fået ny frivillig blandt os. Det er Inge, og hun tager sig fortrinsvis af vores genbrugstøj.

Vores frivillig Elizabeth er begyndt, at dele smagsprøver ud på vores rosengele. Det har bevirket, at mange har fået øjnene op for denne delikatesse, som produceres her på gården.

Svalerne, som vi har mange af på gården, giver os til tider hovedbrud. Som når de f.eks. synes, at de skal sidde i lysekronen i vores cafe. Heldigvis tager vores cafegæster det som en oplevelse, når naturen sådan kigger indenfor.

Ude i vores plantekasser er vores squash blevet modne, og kan nu købes til en favorabel pris.

Tak til alle for skønne dage på Lejbøllegård.

Nyhedsbrev for juni 2019


Så gik juni godt, vi startede måneden med at donere nogle gavekort til Nordlangelands Jagtforening.

I juni fik vi så 10 små ællinger, som i løbet af juni måned har vokset sig store. Vores frivillig Gert, sørger hver dag for, at fodre ællingerne.

Efterhånden er parken helt indhegnet, og det bliver sjældnere, at dådyr forvilder sig ind i parken.

Parken bugner nu af kirsebær, som der gerne må plukkes af.

Roserne blomstre også gavmildt, og forkæler os med lækker rosengele. 

Tak for en dejlig juni måned og vi byder juli måned indenfor

Hilsen fra Bogbylangeland.dk  

Nyhedsbrev for maj 2019


Andemor er flyttet ud af andehuset på søen, men vi har desværre ikke set nogle spor af ællinger, men det har været hyggeligt at besøge hende.

De dage hvor vandet har været klart, har vi kunnet se guldfisk i søen. De blev sat ud i efteråret, og glædeligt at erfare at de har overlevet vinteren.


Der er blevet plantet meget rundt omkring, men vi døjer lidt med at dådyrene gerne vil nippe til vores afgrøder. Langs med søen er der nu vandiris og i vores 4 højbede kæmper tomater, løg og squash om den sparsomme plads.


Svalerne har også indtaget gården, og det fungere normalt helt fint. Men bare ikke i vores lampeafdeling, så der er blevet hængt et let forhæng for porten der indtil.


Vi har haft besøg af www.tildehuset.dk , i anledning af at de modtog en donation fra os i form af et legetårn og nogle børnebøger.


I bunden af parken er der blevet fræset med de store maskiner, med stor tak fra os til til www.rubenlundagro.dk , og bagefter er der blevet tilsået med frø, så stykket fremover vil fremstå som en blomstereng.


Der er skabt en sti gennem bevoksningen ved det store valnøddetræ.

Til det fik vi hjælp fra www.krak.dk/langelands+træfældning/66476703/firma . Da det var nødvendigt at fjerne nogle store rødder langs stien.

Søren Ibsen fra Langelands Træfældning donerede sit arbejde med at fjerne rødder til bogbylangeland.dk og den kommende sommerfuglepark.

Vi takker meget for den fine donation.


Der er kommet kirsebær på kirsebærtræerne, og vi venter nu spændt på at de skal blive modne.


Vi ønsker alle en skøn juni måned. Her på gården er vi mange, der nu vælger at sidde udenfor og nyde en forfriskning. 


 

Nyhedsbrev for April


Så gik april godt og alligevel ikke helt godt, for vi mistede vores elskede Sankt Bernhard hund "Lillepigen". Hun havde en knude på låret, som desværre viste sig at være ondartet.

Udenfor blev vores hønsegård gjort færdig, og er nu indtaget af 20 brune høns og to haner, som alle stortrives i den store hønsegård.

I salen har vores nabo Arne Arp hængt nogle af sine malerier op. Han har en drøm om at skabe en virtual kunstmur gennem Langeland.

Bogbylangeland.dk har fået ny og billigere hostmaster. Det har betydet, at vi har måttet starte hjemmesiden op igen helt fra bunden.

Vi har haft Elizabeth hos os som praktikant. Hun har hjulpet os med bøgerne.

Vi har fået Trine i flexjob. Hun hjælper sådan lidt over det hele på gården.

Og blandt de frivillige er der også kommet et nyt ansigt. Benny er startet hos os. han hjælper fortrinsvis med planlægning og udførelse af den fremtidige sommerfuglepark.

Apropos sommerfuglepark, fik vores frivillig Matthias taget nogle fine dronebilleder af parken. Billederne skal bruges som hjælp til planlægning af stier og beplantning.

I vores refugium på 1.sal er der blevet lagt nyt gulvtæppe og i gården er vores krukker blevet tilplantet med margueritter og lavendler.

Vi takker alle som er med til at bakke op omkring Bogbylangeland.dk